Email facebook twitter
AM4Xy.jpg
ANARHOMONARH

16. 10. 2023.

Emitiranje snimke pjesme Anarhomonarh u sklopu TV emisije ”Što je klasik?” Karoline Lisak Vidović. Pjesmu za Antuna Gustava Matoša snimili su Stanislav Habjan i Borko Rupena na Ribnjaku.

pasatempos.jpg
SLIKA I PERFORMANS ZA NOĆNU STRAŽU

15. listopada 2023.

Sudjelovanje na grupnoj izložbi pozvanih autora u MO Trnjanska Savica, Zagreb, jednome od predstavljanja romana Nataše Govedić ”Eskim na Feniksu ti je ukrao mobitel”. Dijalog sa crtežom J. G. Posade na slici ”Hoselito” i izvedba dvije pjesme s temom vremena s družinom Golog Cara.

Screenshot 2023-09-17 at 23.05.48.png
PJESMA MLADOM UMJETNIKU

15.9. - 20.10. 2023.

Izložba u Galeriji Prozori knjižnice S.S. Kranjčevića. Na otvorenju nastup Golog Cara u sastavu Perković, Mokrović, Golub, Habjan. Katalog s tekstom Petre Dolanjski. Vodstvo i razgovor sa učenicima umjetničke gimnazije.

PS-Recovered copy.jpg
PRIJATELJ STANISLAV, DIJALOZI RIJEČKI

25.9.-7.10. 2023.

Izložba u Galeriji Kortil kao nastavak dijaloga s kustosicom i prijateljicom Jolandom Todorović. Rezidencija u fikciji u Kamova gradu. Predstavljanje knjige ”Otok ili kit” u Ex Librisu s Katarinom Mažuran. Izvedba pjesme ”Angelek moj” s Daliborom Laginjom. Predstavljanje teksta himne NK Halubjan iz Viškova, kao najava nastavka projekta Dijalozi riječki.

razgovor_ig-foto AMH.jpg
OTOK ILI KIT NA OTOKU SILBI

8-11. srpnja 2023.

Predstavljanje knjige ”Otok ili kit” u okviru Silbenskog kulturnog ljeta. Razgovor s Dubravkom Zimom, izložba Klasje Habjan i performans Golog Cara u sastavu Mokrović, Perković, Habjan.

znak.jpg
MY BROTHER IS WATCHING ME

Galerija Flora, Dubrovnik, 13-19/5 2023

Izložba i rezidencija pod krovom Doma Florinog, dvadeset novih dijaloga riječi i slika, s predstavljanjem knjige ”Otok ili kit” kao jednim od uklopljenih sadržaja. Suživot i razgovori s Ivanom Pegan i Slavenom Toljom. Predstavljanje knjige ”Otok ili kit” sa Stanislavom Aras.

78.jpg
MY BROTHER IS WATCHING ME

18. - 25. ožujka 2023.

knjigaaa.jpg
CAR JE GOL NA KIŠI

Urania, Zagreb, 24. travnja u 12 sati

Predstavljanje knjige. Čitanje pisma Jenu de Breyneu, razgovor o knjizi i nastup Golog cara. Sudjeluju Dubravka Zima, Nevena Tudor, Rene Medvešek, Marko Golub, Mary May, Ante Perković, Sreten Mokrović... I autor knjige. I vi.

car je gol, vizual 1www.jpg
KOŠULJA NA CVJETOVE I PJESME NA STRUJU

Festival Punkt, Osijek, 9.-12. listopada 2021

Predstavljanje knjige uz nastup Golog cara na prvom intermedijalnom festivalu književnosti u Osijeku. Mary May, Ante Perković, Sreten Mokrović i Stanislav Habjan za studente Umjetničke akademije izveli su sedam pjesama iz 'Košulje na cvjetove'. Iste večeri u caffeu Atelier s autorom knjige razgovarao je Igor Gajin.

AMHww.jpg
ANARHOMONARH

19. Festival prvih, Zagreb, 7.10. 2021.

Performans; na poziv voditeljice Festivala prvih, Ane Janjatović-Zorica, izvedba pjesme 'Anarhomonarh' u Koncertnoj dvorani Knap. Tema Festivala: Usamljenost i socijalna izolacija.

rooster.jpg
DIJAGRAM DIJALOGA, DISPOZICIJA

Galerija Modulor, Zagreb, 5. listopada 2021.

Radionica s izložbom na kraju spaja umjetnost i arhitekturu. Polaznici su studenti arhitekture, a voditelji Ivana Tutek, Bernarda Lukač i Stanislav Habjan. Početna točka rada usporedba je dva kratka literarna teksta, dvije poetske proze, 'Anđeli' Stanislava Habjana iz 1984.i 'Borba s anđelom' Tina Ujevića iz 1937.

car ACo2.jpg
SHE 2, dio 2

ACO, Zagreb, 30.9. 2021.

Drugi nastup Golog cara u skladištu podzemnih deponija kiše. Zatvaranje izložbe She 2 uz predstavljanje knjige/kataloga o arhitektonskom projektu novog Trga Poljana u Šibeniku Ateliera Minerva. Hvala Siniši Staničiću na uzoritom domaćinstvu.

H5.jpg
LITER-ART-URA

Poreč, Galerija Zuccato, 26. 8.- 26. 9. 2021.

Treći boravak u Galeriji Zuccato. Izložba na dva kata predstavlja aktualne radove s područja književnosti, performansa i dizajna, pri čemu postav služi kao scenografija za interaktivna događanja i nova ostvarenja. Autor je prisutan tijekom kao domaćin izložbe, a u njenom se okviru događa i predavanje za srednjoškolce 'Neškolski sat o knjigama' te perfomans 'Car je gol u Parenzu'.

TRI.jpg
SKALE DO SUNCA U VRTU MARINIK

Stara Novalja, 5. kolovoz 2021.

Mokrović, Habjan i Perković kao guverneri jadranskog otočja Golog cara u Rezidenci Marinik, jednom od najljepših staronovaljskih vrtova, izveli su ogledni performans u sklopu budućeg projekta 'Skale do Sunca u vašem dvoru'. Hvala Dunji Pavešić i Jadranki Starčević na domaćinstvu, a Ani Mariji Habjan i Mareli i Hrvoju Đukezu na snimanju. Premijerne izvedbe doživjele su pjesme 'Žuti Submarin', 'Stara Nevolja' i 'Pod haljinama tvojim'.

pozivnica aco-07.jpg
SHE 2

ACO_ Zagreb, 1. srpnja 2021.

Izložba koja predstavlja arhitektonski projekt Ateliera Minerva - novi dizajn Trga Poljana u Šibeniku - iz dubovačkih je Lazareta stigla u Zagreb skupa s parom AirMail Twins žirafa koje se ovdje razotkrivaju u inkarnaciji Jelene i Luce Pijace. Otvorenje je u četvrtak, 1. srpnja, u 21 sat, uz performans Golog cara. Recommended absolutey.

4th.jpg
ULICA U KUĆI ZA LJUDE I UMJETNOST

Lauba, 17.-20. lipnja 2021.

Najava sudjelovanja na Boutique Art Fairu NESVRSTANI 2021. u statusu Posebnog gosta. Do skorog viđenja dakle u Zasigurno Četvrtoj ulici!

MOchVARA WWIG.jpg
ČETIRI SU KNJIGE DOVOLJNE ZA PUT

Močvara, Zagreb, 6. lipnja 2021

U proljetno podne, pod tutnjavom kiše, rečeno je i otpjevano sve što je trebalo o slučaju jednog autora i četiri nove njegove knjige otisnute u pola jedne njemu sretne godine. Pred očima i ušima ekskluzivne manjine koju se može nazvati proširenom fameljom, sudjelovali su Dubravka Zima, Mary May, Ante Perković i Sreten Mokrović. Una svečanost par ekselans. Merci.

ID ww.jpg
IDENTITETI U DUBROVNIKU

AR Lazareti, od 21. svibnja do 5. lipnja 2021.

Predstavljanje novih radova u nekoliko medija: likovnost, performans, književnost. Dio izložbe IDENTITETI čini i postav SHE 2, dubrovačkog Atelijera Minerva, arhitektonskog projekta novog Trga Poljana u Šibeniku, u kojemu autor sudjeluje s dizajnerskim konceptom Air Mail Twins. Otvorenje je u petak u 19 sati, izvedbom CAR JE GOL U GOSTIMA, a idući dan u podne na rasporedu je PJESNIK U PROLAZU, tribina o novim knjigama, pričama, pjesmama... Sudjeluju Staša Nikolić Aras, Ante Perković i Sreten Mokrović.

tulips.jpg
POEZIJA U DVORIŠTU

Galerija VN, 20. 4. 2021.

Na poziv pjesnikinje Sanje Baković, u Galeriji knjižnice Vladimira Nazora, dogodio se razgovor o knjizi "Košulja na cvjetove i pjesme na struju". Uz prijateljsku publiku na pločniku Mandaličine tome je svjedočila i ona znatno brojnija iz svojih kuća (uključujući Pariz i Staru Novalju), a streaming je omogućio Ivor Glavaš. Izvedbu pjesme Prosidba dirljivo lijepom učinili su svojim pridruženjem Mary May i Ante Perković. Snimka uskoro. Hvala svima.

viz-1-identiteti.jpg
IDENTITETI

Atelijeri Žitnjak, 12.3.- 9.4.2021.

Izložba u Centru periferije. Novi spojevi slika i riječi na temu identiteta. Kustos i urednik kataloga Bojan Krištofić. Na otvorenju 12. ožujka u 20 sati performans grupe Car je gol i snimanje pjesama "Žuto i ljuto", "Ditiramb za dragu" i "Ljubav je ljubav". Pridružite se!

0001.jpg
CAR JE GOL U LAUBI

Lauba, Zagreb, 16. - 22.10.2020.

Kuća za ljude i umjetnost usvojena kao umjetnički atelijer. Izložba traje uživo: postav uključuje prisutnost autora kao kustosa i domaćina svoje izložbe. Govori se o radovima, predstavljaju se nove knjige, izvode se nove pjesme, sudjeluju gosti... Eight days a week, svake večeri bez precizno određene satnice ali sa zadanim programom - živi se literatura i piše se život. A na otvorenju, Car je započeo ovako: https://www.youtube.com/watch?v=B1AaHBcdSiE

stanislav habjan i car je gol.png
CAR JE GOL NA POLJANI

Trg Poljana, Šibenik, 22.8.2020.

Koncert u podne; izvedba programa napravljenog za Šibenčane i njihov novi stari Trg. Uz prve izvedbe 'Nove himne Dalmacije (Zbog tebe postajem netko drugi)' i 'Shebenik loves you', predstavljen je i grafički dizajn 'Air Mail Twins / Shebenik loves you)' vezan uz arhitektonski koncept nove Poljane (arh. Ivana Tutek, Atelier Minerva). Razgovor o projektu na ovoj stranici u rubrici Recenzije i razgovori. A video snimka izvedbe'Shebenik loves you': https://www.youtube.com/watch?v=Um1kiVUfp28

foto-anamarija-habjan-kotal za ww.jpg
CAR JE GOL U CITTANOVI

Novigrad, 20.6.2020.

Performans 'Jože Veli je liber bil', na Festivalu vizualnih umjetnosti Arterija u Novigradu. Na svojoj pozornici u parku kraj Muzeja Lapidarium Car je gol bili su Ante Perković, Mary May, Stanislav Habjan i Marko Golub. Set novih pjesama vezanih uz sudbinu jednog literarnog lika povezano je narativnim dijelovima u kojima se legendarni Veli Jože pojavljuje uživo, govori i pjeva, Snimka jedne od izvedenih pjesama, 'Istra moja', može se vidjeti na https://www.youtube.com/watch?v=J4xuyRC_pP0

stanislav habjan-neobjavljeno_v1.png
NEOBJAVLJENO 1983 - 2023

HDD galerija, Zagreb, 19.5. - 5.6.2020.

Izložba plakatnih formata koja, premda prvotno zamišljena kao prikaz neotisnutih ili neprihvaćenih dizajna kroz četiri desetljeća autorskog bavljenja grafičkim oblikovanjem, predstavlja u osnovi sadašnji životni trenutak autora, projekte u tijeku i one tek zamišljene.

skale-revisited-manifestoww.jpg
KAKO SMO GRADILI SKALE DO SUNCA

Stara Novalja, 8. rujna 2019. u 20 sati

Retrospektivna izložba u novom Domu Stare Novalje, zamišljena kao stalni postav u zajedničkoj sobi/dvorani namijenjenoj druženjima, proslavama i ozbiljnim sastancima Mešćarana, Otvorenje izložbe obilježeno je pljuskom i pjesmom, snimanjem dokumentarca za HTV, te prvim povijesnim nastupom Orkestra Skala do Sunca. Razgovor o projektu u rubrici Recenzije i razgovori.

stanislav-habjan-u-greti.png
CAR JE GOL U GRETI

Galerija Greta, Zagreb, 7.10.2019.

Prvo povijesno ukazanje Golog cara. Premda do tog trenutka nije imao nijedan snimljeni demo ni bilo što na mrežama, prve su pjesme benda izvedene pred punim klubom i publika je pjevala Uspavanku. To se ne zaboravlja, a za svaki slučaj postoji i snimka emitirana uz prikaz cijelog performansa u emisiji Teatralije na Hrvatskom radiju, urednice Mire Muhoberac.

edson-tudor.jpg
WHO ARE THESE GUYS?

proljeće 2019.

Jedna od aktualnih narativnih linija rukopisa "Car je gol" započeta je kao iskreni osobni pokušaj nalaženja preostalih visećih mostova do životnog perioda koji nazivamo mladošću. Istovremeno i linija neposredne svakodnevne komunikacije između autora rukopisa i njegovih likova. U osnovi, to je nagradna igra u kojoj se za pogađanje identiteta osoba na fotografiji osvajaju poljupci i pekmez od divlje naranče.

jackofhearts_019.jpg
BECYCLED AGAIN!

proljeće 2019.

Projekt Becycled započet je 2006. godine u radionici Petikat. Rečenica koja je ukratko ocrtavala sve zamišljene putanje njegova razvoja glasila je ovako: Prateći osnovni princip kretanja uvjetovanog ravnotežom i energijom vozača, projekt sam ocrtava prostor svoje kreativne igre.

w-brava1.jpg
SKALE DO SUNCA

srpanj / kolovoz / rujan 2015

Pet novih projekata čini sadržaj četvrte sezone programa galerije i radionice za umjetnost i dizajn u Staroj Novalji.

tinova-sjena.jpg
SJENA I NJENA SLAVA

Rovinj, MMC, 10. i 11. travnja 2015.

Sudjelovanje na tribini posvećenoj Tinu Ujeviću, na poziv Pučkog otvorenog učilišta Rovinj. U okviru izložbe i književno-znanstvenog kolokvija na 20. Danima Antuna Šoljana, Klasja i Stanislav Habjan uz oblikovanje plakata i programa priredbe predstavljaju i poetsku posvetu Tinu, 'Sjenu i njenu slavu'.

logo2.jpg
LITERARTURA

Zagreb, VINYL, Bogovićeva 3, od 13. veljače do 13. ožujka

Javni prostor za osobno obraćanje. Prvi autorski postav u sklopu novootvorenog Vinyl bara u središtu Zagreba. 'Literartura' je ambijent, izložba, čitaonica, kabinet; mjesto za misao, pismo, monolog, dijalog. Postav i izlošci Stanislav i Klasja Habjan.

GF-pozivnica-1.jpg
DIJALOZI

Zagreb, Galerija Forum, 15.12.2014.-17.1.2015.

Izložba Stanislava Habjana. Autorska biografija predstavljena dijalozima koji su i oblik pripovijedanja i tema izložbe, a i njen smisao. Ambijent za čitanje, gledanje, slušanje, osjećanje, razgovor.

sh-prozori.jpg
UZMI, ČITAJ!

Zagreb, Galerija Prozori, 22. listopada-13. studenog 2014.

S obje strane prozora Galerije Prozori u Knjižnici S.S. Kranjčević Stanislav Habjan izlaže radove za čije je ostvarenje zaslužno čitanje. Izložba je otvorena do 13. studenog. Tekst Irene Bekić iz predgovora katalogu:

zastava.jpg
SKALE DO SUNCA NA IZLOŽBI HRVATSKOG DIZAJNA

Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt, 4.-28. 9.2014.

Projekt lijepog imena čija zastava već tri ljeta vijori na tvrđavi u Staroj Novalji predstavlja se prvi puta u Zagrebu, u sklopu Izložbe hrvatskog dizajna 1314. Ako niste stigli zaviriti na otočko gradilište Skala, zavirite ovog listopada u MUO. Autori postava su Stanislav Habjan i Hrvoje Đukez.

zuc-viz.jpg
DIALOGUES

Poreč, Galerija Zuccato, 3-30. srpnja 2014.

Izložba Stanislava Habjana na dva kata srednjovjekovne palače Zuccato. Novi postav Dućana metafora. Uvid u jednu autorsku biografiju ispričanu dijalozima koji su i oblik pripovijedanja i tema izložbe, a i njen smisao. Od 3. do 30. srpnja autor je domaćin ambijenta i voditelj programa koji se u njemu odvija. Posjetite ga.

ke-00.jpg
PUTUJTE JOŠ JEDNOM S KVARNER EXPRESSOM!

Opatija, Hrvatski muzej turizma, 8. svibnja 2014.

Otvorenje izložbe sjećanja na ugašenu putničku agenciju koja je u više od pola stoljeća postojanja obilježila razvoj hrvatskog turizma. Postav izložbe kao multimedijskog ambijenta koji nudi još jedno putovanje u sjedalima autobusa osmislio je Hrvoje Đukez, plakat i katalog oblikovao je Stanislav Habjan, a putnike je na izlet poveo Sven Medvešek.

o-knjigama1.jpg
O KNJIGAMA I KAKO NAPRAVITI SVOJU

Rovinj, Dom kulture, 23. travnja 2014.

Ilustrirani scenski iskaz osobnih iskustava vezanih uz pojam i objekt knjige, kao i radionica izrade ručnih uveza koja je uslijedila potom, dijelovi su sudjelovanja Stanislava i Klasje Habjan u okviru Dana i noći knjige, a na poziv Pučkog otvorenog učilišta Rovinj.

agm02.jpg
MATOŠ NOTES

Rovinj, MMC, Dani Antuna Šoljana, 4. i 5. travnja 2014.

U sklopu 19. Dana Antuna Šoljana u Rovinju je predstavljen i novi proizvod radionice Petikat. Kao autorski prilog ovogodišnjoj manifestaciji posvećenoj životu i djelu Antuna Gustava Matoša, osobnu bilježnicu 'Matoš notes' oblikovao je Stanislav Habjan, portret pisca na naslovnici crtež je Klasje Habjan, a tekst na predlistu, kao i onaj na naslovnici - izbor je zapisa iz Matoševih bilježnica.

kuhari-750.jpg
PETIKAT U SRCU ISTRE

Pazin, Etnografski muzej Istre, 13. ožujka - 5. svibnja 2014.

'Ako znenada pride kruto lačan gost', izložba grafika i starih kulinarskih recepata, nakon prvog postava u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji, nalazi svoje drugo okrilje u zemljopisnom središtu Terre incognite - zemlje koju je onaj kome je izložba posvećena istražio, opjevao i zadužio kao vjerojatno nitko drugi.