Email facebook twitter
BECYCLED AGAIN!

Projekt Becycled započet je 2006. godine u radionici Petikat. Rečenica koja je ukratko ocrtavala sve zamišljene putanje njegova razvoja glasila je ovako: Prateći osnovni princip kretanja uvjetovanog ravnotežom i energijom vozača, projekt sam ocrtava prostor svoje kreativne igre.

 

I još je pisalo, da ponovimo: BeCyled je multimedijska radionica za oblikovanje i predstavljanje autorskog i dokumentarnog materijala posvećemog biciklu i biciklizmu. Naziv Becycled višeznačna je složenica koja, u suzvučju s recikliranim, uvodi pojam biciklirano - stavljeno u kontekst u čijem je središtu stvaran objekt - bicikl. Pisana s 'be' umjesto 'bi' uz isti izgovor unosi značenje 'budi cikliran', okrenut, pokrenut, biće vrtnje, čovjek-kotač, sam svoj pokretač... budi slobodan i svoj, ukratko.


Tiskane su grafičke mape, plakati, kutije kartolina, katalog; sklopilo se nekoliko instalacija, bile su tri dobre izložbe, dobila se nagrada na ZG salonu. Divnih se ljudi upoznalo, umrežilo se puno toga, krstio se Pedalinac...

Projdu lita, rastu dica, leti tica dvokolica.

U vrtu jarunskom nikne radionica izmišljena ali stvarna, točka spoja mehanike i mašte.

Novi prostor kreativne igre projekta Becycled ocrtavaju danas imaginacija i znanje majstora i putnika pod, nazovimo zasad - produkcijom Jack of Hearts. Ocrtavaju ga tako da se svi dosad zamislivi horizonti čine malo smiješnim.

Ukratko: svijet je nov. Osluhnimo hajp, otvorimo čula, podmažimo lanac.

Drums along the border: Becycled Again! :)

  • BECYCLED AGAIN!